Προλοθεραπεία

Η Προλοθεραπεία, η οποία είναι γνωστή ως μία μη χειρουργική αναγεννητική ενέσιμη θεραπεία για ανακατασκευή των συνδέσμων και των τενόντων, αποτελεί ουσιαστικά μία θεραπεία η οποία προάγει την επουλωτική διαδικασία για ενδυνάμωση και επιδιόρθωση τραυματισμένων και επώδυνων αρθρώσεων κ συνδετικών ιστών. Βασίζεται στο γεγονός πως όταν οι σύνδεσμοι και οι τένοντες που περιβάλουν την άρθρωση διατείνονται ή σχίζονται η άρθρωση αποσταθεροποιείται και μπορεί να γίνει επώδυνη. Η προλοθεραπεία μπορεί να επιδιορθώσει τους αδύναμους ιστούς και να παράγει νέο ιστό κολλαγόνου και αυτό έχει ως αποτέλεσμα στην μόνιμη σταθεροποίηση της άρθρωσης. Με την σταθεροποίηση της άρθρωσης, ο πόνος συνήθως λύνεται. Οι παραδοσιακές χειρουργικές προσεγγίσεις έχουν μεγάλο ρίσκο και υπάρχει πιθανότητα να αποτύχουν ως προς την σταθεροποίηση της άρθρωσης και από την ανακούφιση του πόνου και τα αντιφλεγμονώδη ή τα αναλγητικά ανακουφίζουν πρόσκαιρα.
Πως λειτουργεί η προλοθεραπεία;
Η προλοθεραπεία λειτουργεί προάγοντας τον φυσικό μηχανισμό επούλωσης του σώματος για ανάπτυξη νέου ιστού σε δομές που πάσχουν. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω κατευθυνόμενης έγχυσης στην περιοχή που πάσχει προκαλώντας τον οργανισμό να αυτοθεραπευθεί. Η μέση αντιφλεγμονώδης αντίδραση που δημιουργείται από την έγχυση προκαλεί την ανάπτυξη νέων, φυσιολογικών συνδέσμων και τενόντων των αποδυναμομένων δομών.
Τι περιλαμβάνει το διάλυμα;
Περιλαμβάνει φυσικά υλικά που διεγείρουν την επουλωτική διεργασία καθώς και τοπικό αναισθητικό που βοηθάει την μείωση του πόνου κατά την έγχυση. Παραδοσιακά τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι η γλυκόζη, ο φυσιολογικός ορός , η προκαΐνη και η λιδοκαΐνη.
Είναι επώδυνη;
Ο πόνος ποικίλει ανάλογα με τη δομή που αντιμετωπίζεται. Μετά τη θεραπεία ίσως προκληθεί ήπια επίταση του πόνου με ήπιο οίδημα και τάση η οποία καταπολεμείται με αναλγητική αγωγή. Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα αντενδύκνειται ως μέσο αναλγησίας διότι καταστέλλουν την αποτελεσματική δράση την προλοθεραπείας.
Ποιες παθήσεις θεραπεύει;
Οσφυαλγία, πόνος που οφείλεται σε κήλη μεσοσπονδύλιου δίσκου, αστάθεια/δυσλειτουργεία ιερολαγόνιας άρθρωσης, αυχεναλγία, γοναλγία, ρήξη μηνίσκου, πόνος στην πηχεοκαρπική άρθρωση, οστεοαρθρίτιδα, πόνος στον ώμο που περιλαμβάνει ρήξη στροφικού πετάλου και τενοντιδες, επικονδυλίτιδες, πελματιαία απονευρωσίτιδα, πόνος ποδοκνημικής, και κάθε είδους μυοσκελετικού πόνου.
Πόσο συχνά γίνεται;
Η θεραπεία εξατομικεύεται ανάλογα με την πάθηση του ασθενούς. Η τυπική προσέγγιση περιλαμβάνει μέχρι 6 θεραπείες και θα πρέπει να απέχουν 3 εβδομάδες οι θεραπείες μεταξύ τους.
Ποιο είναι το ποσοστό επιτυχίας;
Η επιτυχία εξαρτάται από το ιστορικό του ασθενούς, τη ικανότητα επούλωσης και το υλικό που εγχύεται. Πολλές μελέτες δείχνουν υψηλού βαθμού επιτυχία σε ποικίλους σύνδεμους και τένοντες.
Προγραμματίστε τώρα ένα ραντεβού
Τηλ: (+30) 231 024 1464
Διεύθυνση: Τσιμισκή 104, Θεσσαλονίκη