Osgood-Schlatter Disease

Osgood-Schlatter Disease

Η νόσος Osgood-Schlatter (OSD) είναι μια μορφή οστεοχόνδρωσης και προκαλεί πόνο στο γόνατο κυρίως σε νεαρούς εφήβους. Η OSD προκαλείται από επαναλαμβανόμενες συσπάσεις του τετρακεφάλου, καθώς πρόκειται για ένα φαινόμενο έλξης, διαμέσου του επιγονατοδικού τένοντα στην κατάφυση του στον κνημιαίο κύρτωμα. 
Παρόλο που η νόσος σπάνια προκαλεί μόνιμη διαταραχή, είναι πολύ συχνή η εντόπιση της σε νεαρούς κυρίως 8-15 ετών προκαλώντας πόνο στην πρόσθια επιφάνεια του γόνατος και καθημερινές ενοχλήσεις. Πρόκειται για μια σταδιακά εξελισσόμενη κατάσταση η οποία επιτείνεται κυρίως σε δραστηριότητες τρέξιμου και αναπήδησης και εφόσον αντιμετωπισθεί συντηρητικά, σε εύλογο χρονικό διάστημα από την έναρξη της, υπάρχει πλήρης ανακούφιση των συμπτωμάτων. 
Η πιο συχνή επιπλοκή σε μη έγκαιρη θεραπεία αυτής της κατάστασης είναι η απόσπαση του κνημιαίου κυρτώματος και για αυτό θα πρέπει να τίθεται γρήγορα η διάγνωση.

Osgood-Schlatter DiseaseΣτο ιατρείο μας η OSD αντιμετωπίζεται με τη χρήση κρουστικού υπερήχου για την πλήρη ύφεση των συμπτωμάτων σε συνδυασμό με την BFR (blood flow restriction) τεχνική για ταχεία επάνοδο στις αθλητικές δραστηριότητες των νεαρών αθλητών. Μεγάλη βάση δίνεται στην εκπαίδευση τους ασθενούς, για αποφυγή μελλοντικής υποτροπής, αλλά και στην βελτίωση της ευελιξίας και ενδυνάμωσης για μόνιμο θεραπευτικό αποτέλεσμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Τηλ: (+30) 231 024 1464
Διεύθυνση: Τσιμισκή 104, Θεσσαλονίκη