Αρθρίτιδα

Αρθρίτιδα Ακρωμιοκλειδικής Άρθρωσης

Είναι σύνηθες σε βάση εξωτερικού ιατρείου να προσέρχονται ασθενείς οι οποίοι παραπονούνται για πόνο στην περιοχή του ώμου χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια κάκωση.

Με την καθημερινή καταπόνηση που δέχεται η άρθρωση του ώμου, λόγω των επαναλβανόμενων κινήσεων, δημιουργούνται επώδυνες καταστάσεις που μπορεί να οφείλονται σε ⛈τενοντοπάθειες του στροφικού πετάλου:

⛈αρθρίτιδα
⛈φλεγμονώδεις καταστάσεις ή ακόμα και
⛈αστάθεια

Η ακρωμιοκλειδική άρθρωση (AC Joint) δημιουργείται από την ένωση της κλείδας με το ακρώμιο και περιβάλλεται από την αρθρική κάψα, μέσα στην οποία βρίσκεται ο μηνισκικός δίσκος. Οι σύνδεσμοι που περιβάλλουν την άρθρωση βοηθούν στην σταθερότητα και δεν επιτρέπουν την προς τα άνω μετακίνηση της κλείδας. Ταυτόχρονα με τις καταστάσεις που προαναφέρθηκαν η AC εκφυλίζεται στην πορεία της ζωής αν και μπορεί να παραμείνει ασυμπτωματική. Σταδιακά δημιουργούνται εκφυλιστικές αλλοιώσεις με μείωση του διαστήματος μεταξύ της κλείδας και του ακρώμιου, ταυτόχρονη φθορά του μηνίσκου και καταστροφή του αρθρικού χόνδρου ήδη από τη δεύτερη δεκαετία της ζωής. Ιδιαίτερα επιβαρυντική άσκηση, για τη δημιουργία της AC Joint osteoarthritis, θεωρείται η άρση βαρών αλλά και άλλες φυσικές καθημερινές δραστηριότητες

✅Στο ιατρείο μας με τον συνδυασμό:
💪🏽προλοθεραπείας, που αποτελεί μια αναγεννητική ενέσιμη θεραπεία
💪🏽εξατομικευμένης άσκησης, υπό ιατρική επίβλεψη, για την ενδυνάμωση της άρθρωσης του ώμου αλλά και
💪🏽της χρήσης σύγχρονων μηχανημάτων
Δίνεται λύση στην αντιμετώπιση αυτής της επώδυνης συνοδής κατάστασης για ανακούφιση των συμπτωμάτων και γρήγορη επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες.

osteoarthritis